« Duitsland feitjes»

Gepubliceerd op 17-12-2023

 Deze maand is het precies 10 jaar geleden….

dat ik naar München, Duitsland verhuisd ben. Al snel kon ik mijn werk, mijn vak, mijn passie ook in Duitsland voortzetten namelijk mensen en bedrijven verbinden.

Wat ik nooit had verwacht is dat de buurlanden zó verschillen van elkaar. Mijn bagage was een goede rugzak vol met ervaring als headhunter in Nederland maar wat bleek het in Duitsland toch nét weer even anders te gaan.

Ik heb mezelf eerst 7 jaar de tijd gegeven om aan bureauzijde in Duitsland het vak opnieuw te leren en de cultuur te ontdekken. En toen gekozen voor zelfstandigheid. MAZE – Internationaal bestaat nu iets meer dan 3 jaar en het is voor mij nu de tijd wat Duitsland weetjes en feitjes met jullie te delen.

Het eerste weetje is dat in Duitsland recyclen, nachhaltigkeit, respect voor het milieu, milieu ontlasting, CO2 voetafdruk verlagen, hoog in het vaandel wordt gedragen. Duitsland staat op nummer 1 in Europa op de lijst van goede recycleerders. De Duitse huishoudens recyclen meer dan 65% van hun afval.

Daar waar in Nederland de discussie over statiegeld op blikjes en flessen liep, was dat in Duitsland al lang een vanzelfsprekendheid.

Bedrijven die nachhaltigkeit nastreven en promoten, zijn voor Duitse kandidaten extra aantrekkelijk. 

Op zoek naar meer pluspunten als werkgever voor de Duitse markt? Volg mij voor meer Duitsland – tips.
 - Let us aMAZE you too -

DF1-website-1702811919.png